Історія закладу

 Історія закладу

Яскравий політ «Ластівки» триває…

Тополі дружно в гору підростали

І радо йшли малята в «Топольок»,

Бо 49 літ тому так називали

Затишний та чудовий дитсадок.

В 1965 році розпочав свою роботу дитячий ясла-садок «Топольок», який був розташований у мальовничому місці майже на околиці міста. Зелені шати тополь шуміли навколо нього, приваблюючи своєю красою та витонченістю. Дитячий садок, який побудовано за типовим проектом, розрахований на 140 місць. Але на той час в садку функціонувало 8 вікових груп, де виховувалося 320 дітей.

Першим керівником закладу була Ольга Петрівна Шутько.

За слів ветеранів колективу Ольга Петрівна мала риси доброзичливої, приємної, щирої, відвертої людини, але при цьому вміла поєднати щирість із вимогливістю, доброту зі строгістю.

Молодий колектив дитячого садка працював за «Типовою програмою навчання в дитячому садку», в якій передбачались всі напрямки фізичного, розумового, морального та естетичного виховання у відповідності з їх віковими особливостями , що забезпечувало всебічний розвиток дітей, формування в них позитивних якостей особистості, підготовку до навчання в школі.

Минали роки, дитячий садок набирав авторитету і слави в Роменському мікрорайоні. В 1986 році колектив очолила Крапивна Людмила Вікторівна –людина творча, вимоглива до себе і колективу, гарний організатор і дбайлива господарка, енергійна у всіх добрих справах, уважна до кожного члена колективу та батьків вихованців, весела і життєрадісна. Це вона створила колектив однодумців, в якому за весь період її роботи не було плинності кадрів. Хіба що посивілі педагоги йшли на заслужений відпочинок.

За часи її керівництва був зроблений капітальний ремонт закладу, постійно оновлювались матеріально-технічна база, групові приміщення набували естетичного сучасного вигляду. За багото відданих та наполеглевих років на зміну Людмили Вікторівни прийшла на посаду завідувача молода, енергійна Слюсар Алла Станіславівна, під її чутким керівництвом робота педагогічного колективу була спрямована на формування у дітей громадянських, патріотичних почуттів до своєї країни. Залучали дітей до духовної скарбниці народної мудрості. Майже після десяти років відданої праці на зміну Аллі Станіславівні заступила досвідчена, відповідальна, турботлива Азанієва Світлана Олексіївна, весь трудовий колектив любив, поважав свого керівника і наставника, цінив, як добру, порядну, великодушну людину. В 2021 році до обов’язків завідувача приступила досвідчена, організована, енергійна та відповідальна Жучкова Віта Григорівна.