Норми харчування

Орієнтовний об’єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп (у грамах)

 

Назва страви Об’єм їжі для дітей (вікові групи)
До 1 року Від 1 до 3 років Від 3 до 5 років Від 5 до 6(7) років
Каші або овочеві страви (на сніданок або вечерю) 100 150 — 180 180 — 200 200 — 250
Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо 100 150 — 180 150 — 180 150 — 180(200)
Супи, бульйон 100 150 150 — 200 200 — 250(280)
М’ясні або рибні страви 40 — 50 50 — 60 60 — 70 70 — 80(100)
Компоти, киселі 100 100 — 120 120 — 150 150 — 180(200)
Гарніри, у т. ч. комбіновані 90 100 120 130(150)
Фрукти, соки 50 — 80 50 — 80 80 — 100 100 — 130(150)
Салати із свіжих фруктів і овочів 40 40 — 50 40 — 50 50 — 60
Хліб житній (на день) 10 30 50 60
Хліб пшеничний (на день) 60 70 100 110