Орієнтовний об’єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп (у грамах)
Назва страви | Об’єм їжі для дітей (вікові групи) | |||
До 1 року | Від 1 до 3 років | Від 3 до 5 років | Від 5 до 6(7) років | |
Каші або овочеві страви (на сніданок або вечерю) | 100 | 150 — 180 | 180 — 200 | 200 — 250 |
Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо | 100 | 150 — 180 | 150 — 180 | 150 — 180(200) |
Супи, бульйон | 100 | 150 | 150 — 200 | 200 — 250(280) |
М’ясні або рибні страви | 40 — 50 | 50 — 60 | 60 — 70 | 70 — 80(100) |
Компоти, киселі | 100 | 100 — 120 | 120 — 150 | 150 — 180(200) |
Гарніри, у т. ч. комбіновані | 90 | 100 | 120 | 130(150) |
Фрукти, соки | 50 — 80 | 50 — 80 | 80 — 100 | 100 — 130(150) |
Салати із свіжих фруктів і овочів | 40 | 40 — 50 | 40 — 50 | 50 — 60 |
Хліб житній (на день) | 10 | 30 | 50 | 60 |
Хліб пшеничний (на день) | 60 | 70 | 100 | 110 |